Skip to navigation

malaykord_image Download Malaykord Guitar Apps Right Now!
malaykord_image Download Malaykord Guitar Apps Right Now!
Chord List: 09 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | NEW
09 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | NEW | TOP

Joe Flizzow Feat Sonaone - Apa Khabar Chord



Joe Flizzow Feat Sonaone - Apa Khabar Chord

Home > > > Joe Flizzow Feat Sonaone - Apa Khabar Chord > > Joe Flizzow Feat Sonaone - Apa Khabar Chord



[SonaOne]

Am G
Merenung ke luar jendela,
F G
bayu pagi meniup lembut,
Am G
lihat bintang di angkasa,
Am C
purnama menerangi gelapku,
Am  G
dan bila fajar menjelma,
Dm G
itu permulaan hari baru,
Am G
punya gamat bunyinya,
F G
sunyiku hanya Tuhan tahu...

Am G
Dalam perjalanan banyak persimpangan,
F G
dimana kita bertukar arah?
Am G
kau lurus ke kiri, aku tegak ke kanan,
F G
dimana kita tersilap langkah?

Am
Kadangkala waktu berhenti,
G
ku toleh kesisi,
F G
dan kau tiada disampingku
Am G
tapi lebih seringkali bertemu dalam mimpi,
Dm G
semuka dengan sahabatku,
Am G
aku tanya Apa Khabar
Dm G
aku tanya Apa Khabar
Am G
aku tanya Apa Khabar
F G
aku tanya Apa Khabar semua....


[Joe Flizzow]
Am G
Mereka kata masa depan kami sungguh cerah,
F G
lirik dan rap kami bak anugerah,
Am G
ini semua sebelum semua anugerah,
F G
masa bila lapar semua makan mee segera,

AM G
Show pertama luar KL di Pulau Pinang,
F G
lapan orang naik dua kancil,
Am G
tapi semua senang, dua bilik empat katil,
Am G
jadi empat di lantai kalau tidak silap ada yang sampai ditepi pantai,

Am Gm
Dan kali pertama kita diserbu peminat,
F G
di Kuching Sarawak seperti semalam aku ingat,
Am G
setiap langkah bersama seakan tidak percaya,
F G
kita berjaya jadikan rap sebagai kerjaya,
Am G
permulaan penggembaraan yang berliku,
F G
dan ini mungkin sinopsis hidupku dalam lagu,
Am G
kau kembarku hari ini dan semalam,
F G
jadi hari esok? itu sendiri boleh faham. uhh!


[SonaOne]

Ulang Kadang Kala Aku toleh

[Joe Flizzow]
Am G
Pada mulanya kita menjajah lagu lagu bahasa penjajah,
F G
dan kita berdua budak belasan, engkau pandai buat percaturan,
Am G
industri penuh dengan peraturan, semua kita bahaskan dan pidatokan,
F G
sebab ini dua budak bijak, kita kata iya mereka tidak,
Am G
kalau gagal merancang, itu merancang untuk gagal,
F G
ku masih ingat pesanmu, ingat zal kita z paling handal zal,
Am G
suntikan semangat untukku.
Am G
persembahan phenomonium, beribu lagi fans luar stadium,
F G
lepas pusing satu Malaysia, Singapore, Brunei , Indonesia.
Am G
Angan angan jadi impian, impian jadi cita cita,
F G
kata kata jadi lagu, puisi jalanan tercipta,
Am G
Siapa kata jangan bermimpi? Doaku pada yang Esa.
F G
mungkin permulaan baru diketika berbeza!


[SonaOne]

Ulang Kadangkala waktu berhenti


#Malaykord



Title: Joe Flizzow Feat Sonaone - Apa Khabar Chord
Artist: Joe Flizzow , Sonaone
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



Shila Amzah - Masih Aku Cinta Chord



Shila Amzah - Masih Aku Cinta Chord

Home > > > Shila Amzah - Masih Aku Cinta Chord


Intro: Em D C X2

Em D C
Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Em D C
Takkan ku bisa melupakan mu
Em D C
Caramu memanggil nama ku
Em D C G D
Terasa seolah kau masih ada

Em D C
Jauh di dalam sanubari ku
Em D C
Tak ku relakan pemergianmu
Em D Em G
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Em G Am G D
Agar kau takkan terus terluka

G C D
Kau kan temui bahagia
G C D
Walaupun aku tidak bersama
C
Jangan kau gusar
D C G
Aku akan selalu ada
C D
Dari jauh engkau masih ku cinta
C D
Dari jauh aku masih mencinta

Em D C
Takkan pernah ada penggantimu
Em D C
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Em D C
Satu dunia,menentang cinta kita
Am C D
Akhirnya kita terpisah jua

D C
Yang mengenal mu cuma aku
C G
Tidak ku menyesal mencintaimu
G
Yang ku harapkan
D G D
Kau juga mendoakan ku


#Malaykord



Title: Shila Amzah - Masih Aku Cinta Chord
Artist: Shila Amzah
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



Alyah - Sesal Separuh Nyawa Chord



Alyah - Sesal Separuh Nyawa Chord

Home > > > Alyah - Sesal Separuh Nyawa Chord


Intro: C#m A B E G#

C#m      A
Andai pastinya ku tahu
B           E
Takkan aku tinggalkanmu
A               G#
Namun masih keliru teringat masa lalu

E           A
Tetap tiada kulupakan
B            E
Indah setiap sentuhan
A                      
Cinta yang kau tinggalkan
     G#
Kekalnya berdampingan

Chorus
C#               F#m
Mana harusku hamparkan
B        E     D#
Rindu tiada kesudahan
C#m          F#m
Sesal biar separuh nyawa
          G#
Takkan hilang

C#m         F#m
Masih terasa nafasmu
B               E
Lembut menusuk jiwaku
A              F#m
Dengan dihembus bayu
         G#
Membawa khabar rindu

C#m       F#m
Tapi sulit kuteruskan
B           E
Engkau jauh kehadapan
A          F#m              G#
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapan


Ulang Chorus

A              F#m
Separuh sayangmu dihati
G#m             C#m
Separuh lagi kau bawa pergi
A            F#m
Tiada arah jodoh kita
G#m        C#m  F#m   B E
Tuhan tentu… kannya


Ulang Chorus 2x

Hilang...


#Malaykord



Title: Alyah - Sesal Separuh Nyawa Chord
Artist: Alyah
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



Mojo - Roman Cinta Chord



Mojo - Roman Cinta Chord

Home > > > Mojo - Roman Cinta Chord


Mojo - Roman Cinta Another Version (Click Here)

(Intro) Am

Am E Am
Sejak kamu pergi menjauh
Dm E Am
Sudah tiada udara untuk diriku hembus
Dm E Am
Denyutan nadi pun terbentur melumpuh
E
Dalam hening jiwa

Am E Am
Jika kamu tak percayakanku
Dm E Am
Belahkanlah dada dan kau intiplah di situ
Dm E Am
Pasti akan jumpa kasih yang menyala meratap dirimu

(Chorus)
E
Kerana kau satu-satunya
F G E
Cinta agung yang paling kudamba
Am G F
Tanpamu hilanglah makna
Dm E
Untuk menikmati romancinta

F G E
Aku akan setia selamanya
Am G F
Selagi masih bernyawa
Dm E
Pulangkan kembali romancinta
Am
Yang kau bawa pergi

Am E Am
Tanpa kamu menyiram kalbu
Dm E Am
Punah semua harapan larut dalam mimpi
Dm E Am
Batinku meronta kau ulang semula
E
Menyayangi aku

Repeat (Chorus)


#Malaykord



Title: Mojo - Roman Cinta Chord
Artist: Mojo
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



Hazama - Malaikat Chord



Hazama - Malaikat Chord

Home > > > Hazama - Malaikat Chord


Chorus:
B D#
Tuhanku Kamu tolonglah hantarkan kepadanya
E C# D#
Malaikat untuk jaganya bila ku tiada
G#m B
Tunaikan semua permintaannya kerna
E Em
Ku cintanya sungguh-sungguh

*
B
Pagi petang berlumba
F#
Terkejar-kejar masa
A E
Cuba bina istana untuk hidup bersama
B F#
Berkelip-kelip mata paksa diri bekerja
A E
Tapi lebih ku rela lihat senyumanmu

G#m F#
Ini sahaja ku mampu demi menjaga kamu
E G
Ku tambahkan satu doa untuk kamu

Ulang Chorus

B F#
Lewat ku menyedari kini ku menghadapi
A E
Segala yang ditakdirkan untuk hidupku
B F#
Maafkanlah diriku kerna melukakanmu
A
Terpaksa ku melangkah pergi
E
Meninggalkan kamu

G#m F#
Ini sahaja waktuku di dunia menjagamu
E G
Ku tambahkan satu doa untuk kamu

Ulang Chorus

G#m F#
Sampaikanlah rinduku padanya
E G#m
Agar dia sentiasa sempurna
E B
Bawalah cinta kita
E Em
Terbang bersama ke syurga

Ulang Chorus


#Malaykord



Title: Hazama - Malaikat Chord
Artist: Hazama
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



Stacy - Gilalah Chord



Stacy - Gilalah Chord

Home > > > Stacy - Gilalah Chord


Intro: F Gm

F Am F Am
Mereka berkata aku tak normal
F Am F C
Otakku tak bisa Untuk Subjek moral
F Am F Am
Toleransi dan Khidmat tinggi ku tak mengerti
F C
Hormat menghormati ku besar hati

Am Dm Gm C
Aku tak tau hatiku macam batu
Am Dm Gm C
Aku tak tau kamu pun begitu

F
Aku selamba ketawa gila
A# C
Dunia tak sempurna bila aku tiada
F
Aku selamba aku gembira
A# C
Oh aku tak sabar jadi gila la la

F Am F Am
Ku suka berpoya bersama belia
F Am F C
Bila ku ketawa riang gembira
F Am F Am
Makan aiskrim dan makan jeli oh fav kami
F C
Hidup bahagia selalu mengada

Am Dm Gm C
Aku tak tau hatiku macam batu
Am Dm Gm C
Aku tak tau kamu suka aku

F
Aku selamba ketawa gila
A# C
Dunia tak sempurna bila aku tiada
F
Aku selamba aku gembira
A# C
Oh aku tak sabar jadi gila la la

F

A# C
Ketawa bersama bernyanyi bersama
Am A Dm F
Aku dan kamu bersatu bersama
A C
Cuba kau mengerti jangan kau sesali
A# Gm C
Aku memang pilihan yang terbaik

Gm F Dm F Gm F Am C# D# F

Hu!
F A#m C
(Dunia tak sempurna bila aku tiada)
F
(Aku selambar aku gembira)
A# C Am
Oh aku tak sabar jadi gila (la la)
F
Aku selambar Ketawa gila
A# C
Dunia tak sempurna bila aku tiada
F
Aku selambar aku gembira
A# C
Oh aku tak sabar jadi gila la la
F A# C
Ohhh.. aku tak sabar nak jadi gila
F A# C
Ohhh.. aku tak sabar nak jadi gila
F
Ohhh.. (jadi gila!)


#Malaykord



Title: Stacy - Gilalah Chord
Artist: Stacy
Review:
Author:
Rate: 4 dari 5
Posted On:


✓ Jika ada sebarang masalah tentang chord lagu diatas sila buat aduan pada Form Report Chord yang disediakan.[REPORT CHORDS]



<
>


Tidak Dapat Apa Yang Anda Cari? Request Chord Disini!